Het koningspaar stak deze vrijdag de handen uit de mouwen tijdens NLdoet in de Buurttuin Hoge Vucht.
Het koningspaar stak deze vrijdag de handen uit de mouwen tijdens NLdoet in de Buurttuin Hoge Vucht. Jasper van Eck

Koning en koningin helpen een handje bij Buurttuin Breda tijdens NLdoet (foto's)

Algemeen

BREDA - Koning Willem-Alexander en koning Maxima zijn deze vrijdag in Breda aan de slag tijdens de nationale vrijwilligersactie NLdoet. Ze zijn bij de buurtuin Bernard de Wildestraat in Hoge Vucht. Beide assisteren bij de actie van Betrokken Ondernemers Breda.

Foto's van het klussende Koningspaar

Aan deze actie doen verder zo'n 80 directeuren, ondernemers en managers van Bredase bedrijven en leden van het College van B&W mee. Samen willen ze de Buurttuin Breda opknappen. Zo worden een eendenhok gemaakt, een schutting gebouwd van oude kozijnen, een pergola hersteld en gebeitst, compostbakken gebouwd, fruitbomen geplant, de kantine van een verfje voorzien en een schutting geplaatst. In totaal staan er 38 klussen op de ‘to do’ lijst. De klussen worden begeleid door zo’n 25 vrijwilligers van de Buurttuin.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting, wees voorafgaand aan de actie al op het belang van de Buurttuin. "De Buurttuin Breda is een gezellige plek in Hoge Vucht om te verblijven; een plek waar gespeeld kan worden, om elkaar te ontmoeten en plezier te hebben."

De buurttuin wordt door een groep vrijwilligers onderhouden. "We hebben hen al diverse keren kunnen helpen. De Buurttuin Breda heeft een belangrijke functie in de wijk Hoge Vucht. Wij vinden het leuk om de vrijwilligers verder te helpen om van de Buurttuin Breda aan de Bernard de Wildestraat een gewilde ontmoetingsplek te maken voor de bewoners uit de wijk."

Meer foto's van het bezoek