Afbeelding

Verdedigers NAC zorgen voor zege op Fortuna

BREDA - Verdedigers James Horsfield en Bart Meijers waren maandagavond belangrijk voor NAC. Het duo wist te scoren en zo een 0-2-overwinning tegen Fortuna Sittard veilig te stellen.

NAC mocht na de overwinning van vrijdagavond tegen Telstar op maandagavond al weer aan de slag tegen Fortuna Sittard. De eerste helft was er een voor de statistieken. Beide teams kwamen niet tot scoren en creƫerden weinig kansen.

NAC had meer balbezit in de eerste helft, maar wist geen voorsprong te forceren in Limburg. Veel verder dan een kopbal van Robbie Haemhouts in de handen van de keeper kwam niet. Haemhouts mocht samen met Jeff Stans weer eens vanaf de aftrap beginnen. Beide spelers zijn geen vaste waarde onder Stijn Vreven. Hoewel Stans een aantal aardige passes gaf, was hij nog niet beslissend bij zijn terugkeer ik de basis.

Na tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft kwam NAC alsnog op een voorsprong. De jonge verdediger kopte uit een corner de 0-1 binnen. Het was de eerste treffer in het betaalde voetbal voor Meijers, die zich de afgelopen knap staande weet te houden in de verdediging van NAC.

Een paar minuten was het Jorn Brondeel met een knappe redding die de 1-1 wist te voorkomen. De Belgische doelman tikte een kopbal net voor zijn doellijn over de goal. De keeper en zijn centrale verdedigingsduo maakten een sterke indruk maandagavond.

Net als vrijdag eindigde de tegenstander van NAC de wedstrijd niet met elf man. Toen Giovanni Korte tien minuten voor tijd de diepte werd ingestuurd zag Ospitalieri geen andere optie dan de aanvaller neer te halen: rood.

NAC profiteerde al snel van de situatie. James Horsfield passeerde zijn man en schoot vervolgens heel hard in de verre kruising binnen: 2-0. De huurling van Manchester City verzekerde daarmee de drie punten voor zijn ploeg.

De concurrentie in de strijd om een play-off-ticket maakte geen fouten maandagavond. Vrijdagavond wacht de volgende belangrijke wedstrijd voor NAC. Dan komt Jong Ajax op bezoek in Breda.