Logo bredavandaag.nl
Balkons aan de Smaragdstraat in Breda zijn afgezet.
Balkons aan de Smaragdstraat in Breda zijn afgezet. (Marcel van Dorst/SQ Vison)

Ook onderzoek naar balkons Edison- en Marconistraat Breda

BREDA - WonenBreburg onderzoekt of balkons van 48 woningen aan de Edisonstraat en de Marconistraat in Breda mogelijk ook instabiel kunnen zijn. Dat laat de woningcorporatie dinsdagmorgen weten naar aanleiding van een inventarisatie van haar eigen woningbezit van in totaal  27.000 woningen in Breda en Tilburg.


WonenBreburg keek naar portiekflats met uitkragende balkons. Aanleiding was een onderzoek naar de balkons van woningen in de Agaatstraat en de Smaragdstraat en omgeving. Daar bleek dat deze mogelijk instabiel zouden kunnen zijn. Daarop werden 320 balkons van 160 woningen afgezet. Deze worden momenteel gestut in afwachting van andere maatregelen. 

Het onderzoek in de Edisonstraat en Smaragdstraat start deze dinsdag. WonenBreburg verwacht  een week later het resultaat te hebben. Bewoners zijn geïnformeerd, aldus de corporatie, die erop wijst dat dit dezelfde procedure is als bij de andere balkons. Toen werd ook pas bij uitkomst van het onderzoek besloten tot maatregelen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief