http://www.bredavandaag.nl/nieuws/42864/2011-02-01/overlast-rattenplaag-steijnlaan-verholpenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/42864/2011-02-01/overlast-rattenplaag-steijnlaan-verholpenfoto Erik Eggens

Gemeente en WonenBreburg zoeken ratten in riool Ginneken

Algemeen

GINNEKEN -  De gemeente Breda en WonenBreburg gaat onderzoek laten doen naar de staat en ligging van riolen in een aantal straten in het Ginneken.

Aanleiding zijn de klachten de laatste jaren over ratten. Door de gemeente en WonenBreburg zijn hierop bestrijdingsacties uitgevoerd. “Het is mogelijk dat er een verband is tussen de riolen en de ratten”, stelt de gemeente. “Er kunnen openingen in de riolen zitten waardoor ratten makkelijk boven de grond kunnen komen.”

Het onderzoek vindt plaats omdat er momenteel geen volledige informatie over de staat en de ligging van de riolen is.  Het riool dat onderzocht wordt bevindt zich in delen van de Bavelselaan, Van Brechtstraat, St. Laurenslaan, Viandenlaan, Schoolakkerplein Vogelenzanglaan, Keermanslaan en Kerkhofweg.

Het werk start woendag 22 maart, als aannemer Oomen via putdeksels met een camera in de rioolbuizen kijkt. Deze camera filmt de ligging en de staat van de riolering. Bewoners kunnen  in de bus mee kijken.

Het onderzoek duurt uiterlijk tot woensdag 26 april. De resultaten van het onderzoek zijn in juni bekend. Dan informeert de gemeente de bewoners over het mogelijke vervolg.