Logo bredavandaag.nl
foto Hinke Rutten
foto Hinke Rutten

Heel de Belcrum krijgt vergunningparkeren

BELCRUM - Het vergunningparkeren wordt uitgebreid naar heel de Belcrum en het Edisonplein in Linie. Dat stelt het college voor aan de commissie ruimte. Daarnaast willen de bestuurders de parkeerduur in Drie Hoefijzers Zuid uitbreiden naar maximaal 3 uur.


Het college komt tot dit voorstel op basis van de parkeerevaluatie die in deze wijken is uitgevoerd, laat de gemeente dinsdagmiddag weten. “Doel van deze aanpassingen is het bereikbaar en leefbaar houden van de wijken voor bewoners en ondernemers.”

De gemeente verwijst naar de invoering van vergunningparkeren per 1 oktober 2016 in de Belcrum, Linie en Drie Hoefijzers Zuid. Daarop kwam toen veel commentaar. Daarop kwam een aanpassing en de toezegging het parkeerbeleid te evalueren op basis van tellingen, metingen en gesprekken met bewoners.

“Uit de evaluatie blijkt dat bewoners tevreden zijn over de effecten van het parkeersysteem maar dat de parkeerdruk aan de randen van Belcrum en Linie toeneemt. Bewoners vragen hier aandacht voor”, aldus de gemeente.

Niet-vergunninghouders kunnen op dit moment maximaal 2 uur parkeren in Drie Hoefijzers Zuid. “Deze parkeerduur is te kort voor bezoekers van bedrijven in de wijk. Met het uitbreiden van de parkeerduur naar 3 uur wil de gemeente de straten toegankelijker maken voor bezoekers van deze organisaties.”

Drie uur is volgens de gemeente kort genoeg om treinreizigers te weren uit de woonstraten. In Belcrum en Linie geldt op dit moment al een maximale parkeerduur van drie uur.

In het persbericht geeft de gemeente aan dat het de verkeers- en parkeersituatie in de wijken volgt. “In het bijzonder rond nieuwe ontwikkelingen zoals de nieuwe rechtbank en het brouwhuis.”  

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief