De rij op station voor het stembureau
De rij op station voor het stembureau

Voor 9 uur al meer dan 500 stemmers op station Breda

Politiek

BREDA - Op station Breda wordt er vanaf 5.15 volop gestemd. Voor het stembureau staat om half negen al een rij mensen te wachten om hun stem uit te brengen. Voor 9.00 uur hebben al 533 mensen gestemd op het station.

In de rij staat Caroline Koevoets te wachten, zij gaat voor D66. “Dat is de enige partij die nog een beetje iets met het milieu doet en niet gelijk te links is voor mij. Ik vind D66 een mooie middenpartij die ook een beetje aan de natuur denkt.” Maartje van de Broek is er nog niet uit en denkt na over haar stem in de rij. “Ik denk dat het Alexander Pechtold wordt, toch D66. Ik heb in de rij nog even de tijd om het ei te leggen.”

Kim stemt op Mark Rutte, zij vindt dat hij het goed heeft gedaan de afgelopen tijd. “Ik heb altijd VVD gestemd. Deze partij komt er bij mij altijd uit, ik heb het wel onderzocht.” Ook William de Boer kiest voor de partij van Rutte. “Ik kan mij vinden in de meeste standpunten van de VVD, op een paar punten na ben ik het met ze eens. De liberale gedachte en het uitgaan van de individu, daar sta ik zelf ook voor.”

Kitty Velthuijsen staat in de rij om haar stem uit te brengen op de Partij van de Arbeid, omdat het partijprogramma van de PvdA het meest bij haar visie aansluit. “Met name op het gebied van armoede. Ik werk als schuldhulpverlener. Het beleid op het gebied van armoede en leren omgaan met schulden is voor mij erg belangrijk.”

Een GroenLinks-stemmer die liever anoniem wil blijven stemt voor het klimaat en het milieu. “Het is opvallend dat er op dit moment niets over het klimaat wordt gezegd door andere partijen. GroenLinks doet dit wel.”