Koningsspelen dansende kids
Koningsspelen dansende kids Jeugdsportfonds Breda

Dansen en zingen met het Koningsspelen Breda-lied

Algemeen

BREDA - Basisschoolleerlingen kunnen op 21 april dansen en zingen op het Koningsspelen Breda-lied. Gemeente Breda pakt uit, want de Koningsspelen bestaan vijf jaar.

Het is de eerste keer dat de Koningsspelen in Breda worden verrijkt met een eigen lied. “Wij hebben het moment aangegrepen om dit te doen, omdat de spelen vijf jaar bestaan”, vertelt Hanneke van den Boom, coördinator Jeugdsportfonds Breda en Jeugdcultuurfonds Breda.

“Het lied is tot stand gekomen door Jeugdsportfonds Breda, Jeugdcultuurfonds Breda, Bredase singer-songwriter Aline Hilderink en de band There There.” Het initiatief krijgt ondersteuning van de gemeente Breda.

Op 28 basisscholen in Breda vinden de koningsspelen plaats. Vrijdag 21 april krijgt ieder kind een fluitje en een kleurplaat met de sing-a-long versie van het lied. Rennen over een stormbaan, een Rabobank kluis kraken of voetballen in een NAC pannakooi. De kinderen kunnen zich uitleven met 60 verschillende spellen.

De Koningsspelen worden op drie locaties groots aangepakt. In de Haagse Beemden en Prinsenbeek worden de spelen ook rondom de scholen georganiseerd. De twee fondsen geven kinderen uit gezinnen, die tegen de armoedegrens leven, sport- en cultuurlessen. Voor deze kinderen betalen de fondsen het contributie- of lesgeld om de activiteiten mee te doen.