Logo bredavandaag.nl

Topsporthal ROC en Gemeente Breda bij Terheijdenseweg

BREDA - ROC West-Brabant en gemeente Breda gaan een intentieverklaring ondertekenen die moet leiden tot een talententopsporthal. Eind van het jaar moet duidelijk zijn of de hal haalbaar is.


Het college en de raad van bestuur van het ROC hebben dat in een gezamenlijk verklaring bekendgemaakt. De hal moet komen op de plaats van de huidige laagbouw van het ROC aan de Terheijdenseweg.

Het college kreeg van de raad eind vorig jaar al de opdracht om te kijken naar de realisatie van een dergelijke hal. De hal moet geschikt zijn voor de vierjarige sportopleiding die het ROC zelf in Breda gaat starten én voor sporttalenten voor lokale clubs en sportbonden.

“Het moet nadrukkelijk geen hal worden waar 5000 of 6000 bezoekers in kunnen”, stelt wethouder Paul de Beer (Sport, D66). “Die hebben we al met de Bree. Het gaat echt om een hal waarmee we de talenten naar een hoger plan kunnen brengen.”

Als het onderzoek positief uitvalt, kan er snel geschakeld worden, aldus de Beer. “Er is ruimte in de begroting voor deze brede wens.” In de commissie Maatschappij van komende week komt de aankondiging van het haalbaarheidsonderzoek aan de orde.



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief