Logo bredavandaag.nl
Freek de Swart

Plan prefabwoningen Kesterenlaan aangepast

BREDA - Woningcorporatie AlleeWonen en gemeente Breda willen geen 30 maar 25 tijdelijke woningen plaatsen bij de Kesterenlaan. Het is de bedoeling dat de huisjes in het najaar er staan en bewoond worden.


Dat blijkt uit de aankondiging van een inloopavond op 29 maart over het definitieve plan van tijdelijke woningen aan de Kesterenlaan.

Vorig jaar september ontstond het idee van de gemeente en Alleewonen om dertig prefab huurwoning op het grasveld aan de Kesterenlaan te plaatsen. Vandaag de dag staan ze er nog niet.

Samen met tien buurtbewoners en AlleeWonen heeft de gemeente Breda vorig jaar nagedacht over het plan. Daarop is het aantal tijdelijke woningen is verlaagd naar 25. Ook is er meer afstand tussen woningen en de Kesterenlaan.

De woningen zijn niet tegenover elkaar geplaatst vanwege privacy van de bewoners. Aan de Cruyffcourt-kant komen de parkeerplaatsen. Voor iedere huurhuisje komt een kleine privéruimte en één toegangspad met twee woningen. Ook komt er een bergingsruimte voor alle prefab woningen.

Voor het plan wordt er binnenkort de omgevingsvergunning aangevraagd. De inloopavond avond is op 29 maart van 19.30 tot 21.00 in OBS Olympia aan de Vlierenbroek 28-32.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief