Logo bredavandaag.nl
Tom van der Put/SQ Vision

Gevaarlijke situatie na vernielingen in oude Laurentiusschool

BREDA - In het leegstaande schoolgebouw van KBS Laurentius aan de Keermanslaan in Breda zijn de afgelopen weken veel vernielingen gepleegd. Een groot deel van de ruiten ligt eruit, en diverse ruimtes staan onder water.


Binnen blijken alle brandblussers leeggespoten en liggen afgeknipte koperen buizen op een stapeltje klaar om meegenomen te worden. De school lijkt tevens gebruikt te worden als speelplaats voor kinderen. In de gymzaal, waarvan de deuren openstaan, wordt duidelijk dat er hoewel er veel rotzooi op de vloer ligt, gebruik wordt gemaakt van de gymtoestellen.

De situatie kreeg deze vrijdagmiddag aandacht van de politie, die na de zoveelste brandmelding werden opgeroepen. De agenten schakelden de gemeente in. Zij hopen dat het gebouw nog voor het weekend afgesloten wordt om daarmee de kans op ongevallen weg te nemen. 

Bij de gemeente kon de voorlichter geen duidelijkheid krijgen over de stand van zaken. "Het kan dat wij de eigenaar aanspreken, maar ook dat wij zelf uit het oogpunt van openbare orde tot actie komen."

Het pand is eigendom van BreedSaam, waarin het vastgoed van het basisonderwijs in Breda is ondergebracht. Ook daar was niemand bereikbaar vrijdagmiddag.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief