Afbeelding
Peter Visser

NAC wint na doelpuntrijk voetbalfeest van Jong Ajax

BREDA – NAC en Jong Ajax hebben er vrijdagavond een voetbalfeest van gemaakt in het Rat Verlegh Stadion, met NAC als feestvarken. Het werd uiteindelijk 4-3 in het voordeel van NAC, dat misschien wel de beste wedstrijd in twee jaar Jupiler League speelde.

Bekijk foto's van dit voetbalfeestje

Voor de supporters op de tribune was het genieten de eerste helft. NAC liet zich van haar beste kant zien door de manier hoe het speelde. Fel in de duels, kort op de tegenstander zitten en Jong Ajax geen ruimte geven. Het NOAD-gehalte was hoog in de eerste 45 minuten.

De wilskracht werd op de proef gesteld toen Jong Ajax op voorsprong kwam. David Neres, die in de winterstop voor 12 miljoen werd vastgelegd, scoorde na een schitterende steekpass van Abdelhak Nouri. Het maakte duidelijk dat de selectie van Jong Ajax vele malen beter is dan NAC.

Een schitterend doelpunt van Cyriel Dessers zorgde echter al snel voor de gelijkmaker. Na een voorzet van Manu Garcia volleerde de spits de bal hard in de kruising: 1-1. Toen Mazraoui uit een vrije trap de 1-2 binnenkopte, keek NAC wederom tegen een achterstand aan.

Nog voor rust zorgde Garcia echter voor een gelijke tussenstand. Na een prachtige combinatie met Dessers en een zeer handige passeerbeweging, schoof hij de 2-2 binnen en werd er een minuut later afgefloten voor rust.

De honger was nog niet gestild en NAC klapte er vol op naar rust. Dat werd na vijf minuten beloond. Wederom was het Dessers die scoorde. De Belg poeierde de bal vol in de korte bovenhoek: 3-2.

De Bredanaars bleven aanvallen en al snel stond zelfs de 4-2 op het scorebord. Een corner werd verlengd en kwam voor de voeten van Arno Verschueren. Die twijfelde geen seconde en haalde verwoestend uit. De spetterende voetbalavond werd nog gekker toen Mateo Cassierra de 4-3 voor zijn rekening nam. Er was toen nog een half uur te spelen in de tweede helft.

Geen moment was er rust op het veld. Beide teams maakte er een heerlijke wedstrijd van door constant te jagen en de aanval te zoeken. Jong Ajax kreeg een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar gelukkig voor NAC viel die niet meer.