Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Vierde arrestatie in mishandelingszaak Haagse Beemden

Politie mishandeling

Breda - Huiselijk geweld is zaterdagmiddag in de wijk Kievitsloop in de Haagse Beemden de start geweest van een reeks van incidenten, waarbij tot nu vier arrestaties zijn verricht respectievelijk voor zware mishandeling, witwassen en vernieling. De vierde aanhouding vond maandagmiddag plaats.

Agenten hielden maandag op last van de officier van justitie een 33-jarige Bredanaar buiten heterdaad aan. Hij zou betrokken zijn geweest bij de mishandeling van een 23-jarige man zaterdagmiddag. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Ook de 37-jarige verdachte is op vrije voeten. 

Zaterdagmiddag werd een 15-jarig meisje tijdens een ruzie kennelijk zo bang van haar agressieve 23-jarige vriend dat zij op de vlucht sloeg en  in paniek aanbelde bij een woning in de buurt, waar een 35-jarige vrouw thuis was.  Terwijl zij binnen aan de bewoonster haar verhaal deed, sloeg haar vriend die haar kennelijk achterna gegaan was buiten uit kwaadheid een ruit in en besmeurde de gevel van het pand met etensresten. De bewoonster belde daarop haar 37-jarige man die direct naar huis kwam. Hij ging kennelijk met een andere man verhaal halen bij de vernieler, die daarbij fors mishandeld werd. De 23-jarige man liep zodanige verwondingen in zijn gezicht op dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd en daar één nacht ter observatie werd opgenomen.

Er werd vervolgens een zoeking op grond van de Wet Wapens en Munitie ingesteld in de woning van de 37-jarige verdachte omdat tijdens het bezoek aan de 23-jarige man mogelijk een mes en of vuurwapen was gezien. Bij de huiszoeking werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen waarna ook de 35-jarige bewoonster werd aangehouden, ter zake de verdenking van witwassen. Er werden geen wapens aangetroffen.

Zondagmiddag werd de 23-jarige verdachte, met toestemming van de officier van justitie in het ziekenhuis aangehouden op de verdenking van mishandeling en vernieling.