De politie heeft meerdere personen aangehouden tijdens een tweedaagse actie tegen drugsoverlast in het Valkenberg.
De politie heeft meerdere personen aangehouden tijdens een tweedaagse actie tegen drugsoverlast in het Valkenberg. Perry Roovers /SQ Vision

Drie aanhoudingen tijdens trainingsdag politie in Breda

Politie

BREDA - De politie heeft in Breda tijdens een trainingsdag drie aanhoudingen verricht. De trainingsdag vond plaats op het Centraal Station en directe omgeving.

Een 16-jarige jongen rende weg tijdens een gesprek met een agent in burger. De jongen viel op bij de agenten, daarom werd hij om zijn legitimatiebewijs gevraagd. Daarna besloot hij het op een rennen te zetten. Na een achtervolging werd hij aangehouden. De verdachte stond gesignaleerd omdat hij werd vermist uit een instelling en andere verschillende dingen op zijn kerfstok had.

Daarnaast is tijdens de training een tweede gesignaleerde in het Valkenberg aangehouden, een derde persoon werd aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie. Daarnaast zijn twee personen extra gecontroleerd door de vreemdelingendienst.

Op het station is daarnaast ook een 10-jarige jongen aangetroffen. Hij was bij zijn moeder weggelopen en op weg naar Rijsbergen.