foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Drugsdealer gepakt na wilde race door Breda

Politie

BREDA - Een 24-jarige Tilburgse drugsdealer is woensdagmiddag in Breda gearresteerd nadat een agent hadden gezien dat hij twee keer drugs afleverde. Hij had nog meer drugs bij zich. De man kon pas gearresteerd worden na een achtervolging door de stad.

Om 15.00 uur surveilleerde een agent op de Haagweg in Breda. "Op dat moment zag hij een mogelijke drugsdeal. Een auto kwam aangereden en op de hoek met de Rietmakersstraat zag hij dat een man bij de bestuurder instapte", aldus de politie. Kort daarna stapte die man weer uit en liep weg. De agent besloot de auto te volgen. Hij zag dat de bestuurder langere tijd niet hands-free belde.

De auto stopte op een parkeerplaats aan de Gasthuisvelden. "Daar maakte de bestuurder contact met de bestuurder van een andere auto. Ook daar leek het er op dat er een deal plaats vond. De agent besloot in te grijpen en legitimeerde zich. Beide bestuurders gaven gas en maakten dat ze wegkwamen." 

De agent achtervolgde de dealer. Daarbij maakte de bestuurder verschillende ernstige verkeersovertredingen zoals vanaf de verkeerde zijde een eenrichtingsweg inrijden en ook scheurde hij weg over een fietspad. De agent besloot afstand te nemen en raakte hem kwijt in de wijk.

Toegesnelde collega’s hadden de auto snel staande op de Johan Willem Frisolaan. De verdachte, een bekende 24-jarige dealer uit Tilburg, werd aangehouden. Hij bleek 108 bolletjes harddrugs bij zich te hebben en 660 euro aan contant geld in kleine coupures en muntgeld. "Later op de dag is er in zijn ouderlijke woning nog gezocht naar drugs. Ondanks het feit dat de drugshond wel aangaf dat er drugs in de woning was werd er niets gevonden. De mogelijkheid bestaat dat dit voor de komst van de politie is weggehaald", vermoedt de politie.

De recherche onderzoekt de zaak.