Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Winkeldief snijdt zichzelf tijdens gevecht met supermarktmanager

Politie

BREDA - Een 55 jarige inwoner van Dordrecht is donderdag gewond geraakt door zijn eigen mes toen hij in gevecht ging met de manager van een supermarkt aan de Willemstraat in Breda. De Dordtenaar werd daar betrapt op winkeldiefstal. Toen de manager hem wilde aanhouden trok hij een mes.

Om 19.30 uur zag de supermarktmanager (23) dat een man goederen vanuit de schappen in de supermarkt onder zijn vest stak. Hij sprak de man daar op aan en toen deze ontkende wilde de aangever hem aanhouden.

De winkeldief was echter niet van plan mee naar het kantoor van de manager te gaan. Dat leverde een schermutseling op waarbij de verdachte slaande bewegingen naar het gezicht van de manager maakte. Toen deze hem toch richting het kantoor wilde dwingen in afwachting van de politie, trok de winkeldief plots een mes. Direct greep de manager naar de pols van de hand waar de verdachte het mes in vast had en zo gingen beiden met elkaar in gevecht. Tijdens deze worsteling sneed de verdachte zichzelf met zijn mes in zijn hand.

De supermarktmanager kreeg vervolgens hulp van een klant en samen wisten ze de man onder controle te krijgen. Toegesnelde politieagenten hielden de verdachte aan. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld en poging tot doodslag.