Logo bredavandaag.nl
De Nassaulezing van Klaas Dijkhoff, dinsdag 28 juni 2016.
De Nassaulezing van Klaas Dijkhoff, dinsdag 28 juni 2016. (Wijnand Nijs)

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff spreker bij derde Nassau Academieavond

BREDA - Klaas Dijkhoff spreekt dinsdagavond 4 april tijdens de derde Nassau academieavond over zijn werk als staatsecretaris van Veiligheid en Justitie. Hij vertelt over de uitdagingen van het werk en gaat in gesprek met de leerlingen.


Als demissionair bewindspersoon is Dijkhoff belast met moeilijke portefeuilles als asiel en vreemdelingenzaken, cyber en gevangenissen. Voor zijn nuchtere en zakelijke aanpak krijgt hij vaak complimenten. “Bij Veiligheid en Justitie doen héél veel mensen bloedmoeilijk werk om ons land veilig te houden. Dat is een fascinerende wereld en het is een voorrecht, maar ook een grote verantwoordelijkheid om daar leiding aan te geven.”

Dijkhoff is sinds 1998 politiek actief. Van 2010 tot 2015 was hij Tweede Kamerlid voor de VVD. Daarvoor was hij docent recht aan de Universiteit van Tilburg en aan Hogeschool InHolland. Hij was tot 2013 lid van de gemeenteraad en fractievoorzitter van de VVD in Breda. Op 20 maart 2015 werd hij staatssecretaris.

Nederland werd onlangs een nieuwe slimste mens rijker: Klaas Dijkhoff. Hij ging na 11 afleveringen aan de haal met de eindoverwinning in De slimste mens.
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief