Afbeelding

Bredase OLV leerlingen in race voor ‘Junior company van het jaar'

Nieuws

BREDA - Studenten van het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda staan in de finale van ‘Junior company van het jaar'. Begin dit jaar hebben zij het bedrijf ChocoFactory opgezet.

Owen Metz volgt het International Business College aan het OLV. Hierbij krijgen leerlingen de kans in de bovenbouw havo 80 procent van de tijd een reguliere opleiding en 20 procent een ander programma. In dat programma staan onder andere ondernemen en creatief denken centraal. Ook richtten IBC-leerlingen een eigen bedrijfje op.

Samen met medeleerlingen heeft Metz begin dit jaar ChocoFactory opgezet. 

Met dit idee zijn zij door naar de finale van Junior Company van het jaar 2017. Voor de competitie hebben 45 junior bedrijfjes zich ingeschreven. Er zijn vijf vmbo-teams en 5 havo/vwo teams over. “Wij zijn de enige uit Breda”, vertelt Metz.

De ChocoFactory handelt in chocolade, zoals de naam al doet vermoeden. “Wij kopen chocolade in voor een normale prijs. De wikkel voor de chocoladereep ontwerpen wij zelf. Als een bedrijf bijvoorbeeld zijn medewerkers wil bedanken met een chocolade reep, dan kunnen wij de wikkel ontwerpen.” Volgens Metz zijn er al meerdere orders geleverd.

“Tijdens de finale moeten wij in 2 minuten ons idee pitchen en worden wij 15 minuten ondervraagd door de jury.” De finale is volgende week vrijdag om 14.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht. De winnaars gaan ervandoor met een geldprijs en bokaal voor Junior Company van het jaar 2017.