Afbeelding

Nieuwe gesprekken over evenementenbeleid na kritiek op concept

Politiek evenementen

BREDA - Wethouder Boaz Adank gaat in april opnieuw in gesprek met verschillende betrokkenen over het nieuwe evenementenbeleid. Dat geeft hij aan in een brief in de raad.

Adank schetst in de brief het tijdspad dat hij wil doorlopen voordat het nieuwe evenementenbeleid voor de gemeente in stemming wordt gebracht in de raad. Aanleiding zijn de vele reacties op het concept dat hij tijdens de commissievergadering van 20 maar presenteerde.  

De wethouder geeft aan  uit de vele reacties in de bespreking op te maken dat het onderwerp leeft. “Dat is ook de afgelopen maanden gebleken tijdens de gesprekken die zijn gevoerd met diverse betrokkenen. In deze gesprekken zijn aandachtspunten van onder andere bewoners, organisatoren en ondernemers opgehaald. Desondanks hebben de belanghebbenden ervaren dat ze onvoldoende betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de conceptnota. Dat vraagt daarom de komende tijd onze volle aandacht.”

Deze maand gaat hij daarom het gesprek aan met diverse belanghebbenden, waaronder de verschillende bewonersgroepen, organisatoren en ondernemers. “Deze gesprekken zijn bedoeld om de ingebrachte punten te bespreken, dilemma's op tafel te leggen, uitgangspunten te bespreken en te onderzoeken waar aanpassing uit het eerdere concept gewenst of noodzakelijk is.”

In de maand april moeten betrokkenen ook tijdens een spreekuur binnen kunnen lopen. “Vervolgens wordt in mei een werkatelier georganiseerd waarvoor belanghebbenden worden uitgenodigd.”

Adank hoopt dat er door deze gesprekken meer begrip ontstaat voor elkaars standpunten. Dat moet leiden tot ‘gedragen oplossingen’.