Logo bredavandaag.nl
Essygie

VVD Breda: ‘Geweld tegen homo’s en lesbiennes ontoelaatbaar’

BREDA - Geweld tegen homo’s en lesbiennes is ontoelaatbaar. Dat stelt de VVD in Breda. De fractie vraagt aan het college zich ook op die manier uit te spreken. De Bredase fractie stelt de vragen naar aanleiding van de mishandeling van een homostel in Arnhem.


Planken wil weten bovendien wat het College doet om geweld en discriminatie tegen homo’s en lesbiennes te voorkomen en in hoeverre scholen, sportverenigingen en de horeca daarbij worden  betrokken. Daarnaast vraagt hij of het college mogelijkheden ziet om het beleid voor homo-emancipatie binnen de gemeente Breda verder te intensiveren.

De mannen werden mishandeld om ze hand in hand liepen en homo waren. “De Bredase VVD vindt het onacceptabel dat je levensstijl en het kunnen zijn wie je bent, aanleiding kan zijn voor dergelijk geweld of discriminatie. Dit is helaas niet het enige geval. Het lijkt erop dat dergelijk geweld steeds vaker voorkomt”, schrijft VVD-raadslid Sven Planken.

Hij verwijst naar een brief van het COC, dat bij de informateur alarm slaat over toenemend geweld tegen homo’s en lesbiennes. Het COC vraagt het komende kabinet om politie en justitie topprioriteit te laten geven om dit probleem aan te pakken.

“Geweld of discriminatie tegen homo’s en lesbiennes in Breda lijkt (gelukkig) vrijwel niet voor te komen”, schrijft Planken. Toch denkt hij dat het ook in Breda kan gebeuren. Vandaar dat hij helderheid wil over de Bredase situatie.

Planken wil weten of en zo in welke mate er in de gemeente Breda geweld of discriminatie tegen homo’s en lesbiennes voorkomt. Ook is hij benieuwd naar het aantal aangiftes en in hoeveel gevallen dit leidt tot een veroordeling.

(update: Ook D66 sluit zich aan bij deze vragen aan het college)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief