Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Doodgereden woningovervaller in Arnhem is Bredanaar

Politie

BREDA/ARNHEM - De doodgereden vermoedelijke woningovervaller in Arnhem op donderdag 30 maart is de 46-jarige John Appels uit Breda, meldt BN DeStem.

De Bredanaar zou zijn afgekomen op een advertentie op Marktplaats, waarin een Rolex te koop werd aangeboden. In werkelijkheid ging het om een geplande overval die uit de hand liep. “Het verkopende stel, een 32-jarige vrouw en de 34-jarige Albert K., sloeg bij de overval op de vlucht en ging er met de bestelbus van een pizzakoerier vandoor”, aldus BN DeStem.

Het is niet duidelijk wat er daarna is gebeurd. Getuigen hoorde ook schoten. De Bredanaar werd door de bestelbus aangereden op de Limburgsingel in Arnhem en overleed kort daarna. “De bestelbus bestuurder Albert K. zit nog twee weken in voorarrest. John Appels is een bekende van de politie”, meldt BN DeStem.

De bewoners van het huis zijn vorige week meteen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man die op straat werd gevonden. De bewoonster werd zaterdagavond vrij gelaten nadat de politie met haar en haar man had gesproken. De man zit nog wel in hechtenis als verdachte.