Afbeelding
Amber Janssen

Nieuwe inrichting moet Markendaalseweg veiliger maken

Nieuws

BREDA - In het voorjaar van 2018 wordt de Markendaalseweg opnieuw ingericht. Het gaat om het gedeelte tussen de Marksingel en de Karnemelkstraat. Door deze renovatie moet de Markendaalseweg veiliger worden voor fietsers.

De weg kwam eind februari in het nieuws toen een fietsster overleed doordat zij tussen twee voertuigen fietste. De 45-jarige vrouw belandde onder een vrachtwagen door een val. Dit ongeval riep bij velen vragen op over de veiligheid van de kruising.

De maatregelen moeten zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer en een veiligere situatie. Zo verdwijnen er parkeerplaatsen aan beide zijden en komen er laad- en losplaatsen. Ook komen er nieuwe verkeerslichten en de opstelstroken worden aangepast op het kruispunt met de Fellenoordstraat.

Taxi’s en fietsers kunnen straks niet meer vanuit de Markendaalseweg linksaf rijden richting het Van Coothplein. Het is wel mogelijk om gebruik te maken van de Concordiastraat. Voor bussen blijft links afslaan op het kruispunt mogelijk met een speciaal buslicht.

Doordat er nieuw asfalt wordt gebruikt, is straks minder geluidsoverlast, geeft de gemeente aan.

De werkzaamheden duren minimaal 6 maanden. “Dit betekent veel voor de bereikbaarheid van veel winkelgebieden”, stelt de manager van het ondernemingsfonds Breda.

Ondernemers en bewoners zijn welkom op een inloopbijeenkomst over het ontwerp. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 10 april in de Avenue, Waterstraat 5 van 19.00 uur tot 20.30 uur.