Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Docent-onderzoekers geven lezing over kritisch onderwijzen

BREDA - Drie docent-onderzoekers vertellen op woensdag 12 april in de Avans Academielezing over hun bevindingen over kritisch onderwijzen.


Associate Lector Brein en leren dr. Anita Heijltjes gaf afgelopen januari een lezing over kritisch denken. Zij liet de zaal voelen wat kritisch denken is en toonde aan waarom dat zo belangrijk is.

De lezing van 12 april gaat verder waar Heijltjes eindigde, door in te gaan op hoe je kritisch denken kunt doceren. Binnen Avans wordt hier hard aan gewerkt. De onderzoekers laten hun resultaten zien en gaan met de zaal in discussie.

Stefan Kolenbrander is een van de docent-onderzoekers, met zijn onderzoek haakt hij in op de onderwijsvisie van Avans. “Daarin staat dat studenten na hun afstuderen in staat moeten zijn om morele, ethische en kritische oordelen te vormen. En dat zij als bewuste burgers de samenleving in gaan. Samen met collega’s werk ik aan de onderzoekslijn die zich richt op kritisch denken”, aldus Kolenbrander.

De twee andere docent-onderzoekers zijn Lara van Peppen, zij startte in 2016 met haar promotieonderzoek ‘Bevorderen van kritisch-denkvaardigheden van studenten in het hbo’ op de Erasmus Universiteit en Eva Janssen, werkzaam als promovendus aan de Universiteit Utrecht op de afdeling Educatie.

Aanmelden voor de lezing kan via avans.nl. De inloop is vanaf 19.00 uur en het eindigt om 20.30 uur. Het is gratis toegankelijk.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief