Logo bredavandaag.nl
De Lunetstraat, 6 april 2017.
De Lunetstraat, 6 april 2017. (Wijnand Nijs)

Werk Lunetstraat start na seizoen NAC

BREDA - Het verwijderen van de busbaan en het opnieuw asfalteren van de Lunetstraat begint 29 mei. Dat laat de gemeente desgevraagd weten. Het werk aan een van de drukkere verkeersaders van Breda moet 15 juli klaar zijn.


“We starten ná de laatste voetbalwedstrijd van het seizoen van NAC, en we zijn klaar vóór de aanvang van het EK vrouwenvoetbal”, laat de woordvoerder weten. Begin mei worden de details over bijvoorbeeld omleidingen tijdens de werkzaamheden bekend.

De busstrook op de Lunetstraat in de richting van het centrum komt te vervallen om op die manier voor een betere doorstroming van het verkeer te zorgen bij de kruispunten Lunetstraat en Slingerweg en de Meidoornstraat.

Nu staan er voor het spoorviaduct richting centrum geregeld files omdat het autoverkeer terug moet naar een baan om ruimte te maken voor de bus. Hier komt een rechtdoorgaande rijstrook tot voorbij de inrit van het winkelcentrum De Lunet. De hele Lunetstraat vanaf het spoor tot en met de kruising Tramsingel krijgt een nieuwe asfaltlaag.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief