Mezz aan de Keizerstraat, 8 november 2016.
Mezz aan de Keizerstraat, 8 november 2016. Wijnand Nijs

Belgische talenten Coely en Tamino op Ik Zie U Graag

Algemeen

BREDA - Mezz haalt voor de negende keer Belgische talenten naar Nederland. Op Vrijdag 7 april tot en met 9 april vindt het festival ik Zie U Graag plaats in het poppodium.

Steffi Blonk, programmeur van het festival zegt dat we vooral moeten letten op 17-jarige rapper Coely en zanger, gitarist en pianist Tamino, beiden uit Antwerpen. “Zij hebben potentie wat mij betreft, dat is ook de reden dat ze op het festival staan. We gaan van hun nog veel horen”, stelt de programmeur. Tamino en Coely treden allebei vrijdag 7 april op.

Volgens Blonk is er een verschil met Belgische en Nederlandse artiesten. “In België draait het puur om de muziek en de muzikanten. In Nederland draait het vaak meer om marketing.”

Het festival is negen jaar geleden ontstaan uit liefde voor Belgische acts. “We zijn buren, een deel van het bezoek komt ook uit België. We begonnen met Belgische acts op het programma en dacht toen waarom niet een festival?”

Naast Tamino en Coely staan er nog andere artiesten op het programma. Op vrijdag komen Absynthe Minded, Whispering Sons, Pomrad en Low Land Home. Zaterdag staan Warhaus, Compact Disk Dummies, Krankland, Barely Autumn, Amongster en Piquet op het programma. Nieuwe opkomende bands Bitches Brew, I’m The Hung, Morphine Milkshake, WYNN treden zondag op.

Voor de editie van aankomend weekend zijn nog kaarten verkrijgbaar.