Afbeelding

Start van het festivalseizoen in Breda: waar gebeurt het?

Algemeen

BREDA - Het is weer lente en dat betekent tijd voor het festivalseizoen. Bredavandaag zet de festivals in Breda tot en met mei op een rijtje.

Dit weekend vindt het driedaagse festival Ik Zie U Graag in Mezz plaats. Een festival geheel in het teken van de Belgische muziekscene. Vrijdag 7 april tot en met zondag 9 april in Mezz.

Tweede paasdag op 17 april is er bij Stand binnen het We love Ibiza fair Easter edition festival. Een festival geïnspireerd op een hippiemarkt, waarbij ondernemers en bedrijven hun producten en of diensten kunnen presenteren.

De POB parade vindt ook plaats op eerste en tweede paasdag, 16 en 17 april, deze muzikale kroegentocht van Stichting Poporganisatie Breda (POB). De binnenstad wordt deze dag overspoeld door muzikanten en muziekliefhebbers. Er zijn regionale popmuzikanten aanwezig zoals Art Felixx en Awash.

Donderdag 27 april vieren veertigduizend muziekliefhebbers op het Chasséveld 538Koningsdag. Dit is de line up: Dua Lipa, Miss Montreal, Lucas & Steve, Isabel Provoost, Kensington, OG3NE, Sunnery James & Ryan Marciano, DI-RECT, Pleun Bierbooms, Chef’Special, Maan en Vinchenzo Tahapary. Binnenkort worden er nog meer artiesten bekend gemaakt. Het feestje is al uitverkocht.

Op 5 mei, bevrijdingsdag wordt het nieuwe event Maximaal Ibiza georganiseerd bij Strand Binnen. Bezoekers kunnen genieten van sferen en klanken uit Ibiza. Er worden verschillende House stijlen gedraaid. Saxofonist Milan Bongers treed live op met Rachit Mariano.

In het Bredase centrum wordt de vrijheid gevierd met het bevrijdingsfestival. POBheeft samen met Café de Bruine Pij een gevarieerd programma opgesteld waarbij er naast live muziek ook aandacht is voor straattheater, poëzie, poppenkast voor de kleintjes, schminken, live-art of zelfs een politieke discussie. Vrijdag 5 mei op het Kerkplein.

Het Spanjaardsgat Festival aan de Haven is van 10 tot en met 21 mei. Het festival biedt gelegenheid aan amateurgezelschappen en professionele orkesten om groots opgezette optredens te geven op een omvangrijk drijvend podium.

Vier dagen vanaf Hemelvaart van 25 tot en met 28 mei verandert de stad geheel volgens traditie in één groot podium door het Breda Jazz festival. Het festival staat in teken van de jazz en andere verwante stijlen. Er zijn tweehonderd concerten op bijna twintig podia.

Het laatste weekend van mei, zaterdag 27 mei vindt Ploegendienst festival plaats aan de Galderse Meren in breda. DJ’s draaien in ploegen, op die manier ontstaan steeds weer unieke sets. De Line-up bestaat onder andere uit: Sluwe vos, Tsepo, Omega Zen en Shoal.