Afbeelding
Bootje Varen Breda

Breda Drijft in razend tempo richting uitverkocht

Algemeen

BREDA - Het Bredase rubberbotenspektakel Breda Drijft gaat binnen enkele dagen na de start van de voorverkoop al richting uitverkocht. Dat betekent dat er straks op 23 juli 2500 mensen in de Haven en het Spanjaardsgat dobberen.

“Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, geeft Thibaud van der Steen van Bootjevaren Breda aan. “Meestal raakten we pas in de laatste weken voor het evenement uitverkocht, nu is het nog een kwestie van tijd.”

Het evenement maakte de afgelopen jaren een enorme groei door. Van duizend naar tweeduizend en nu dus 2500 mensen. Het concept is waarschijnlijk succesvol door de eenvoud: je koopt je ‘vaarbewijs’, neemt je rubberboot en een paar vrienden mee en dobbert genietend van een drankje en de muziek in de zon in de Haven en het Spanjaardsgat.

“Net als afgelopen jaar hebben we weer op verschillende plaatsen podia op de wal en in het water”, vertelt Van der Steen. Net als afgelopen jaar zijn dat dj’s en waarschijnlijk ook weer een door Mezz geprogrammeerde band op de steiger langs de Prinsenkade. “Zij waren afgelopen jaar enthousiast, en wij ook. De intentie is er weer.”

Omdat bij het inchecken en het te water gaan afgelopen jaar op momenten filevorming ontstond, past de organisatie dat aan. “Maar op het water is er ruimte genoeg.”

Belangrijk voor dit evenement: het weer. “Het is al drie jaar op rij mooi weer. En als het dan regent, zoals twee jaar terug, dan is het tijdens het opbouwen in de ochtenduren. Afgelopen jaar was er bijna sprake van een hitteplan. We hebben in elk geval weer mooi weer besteld.”