Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

85-jarige slachtoffer babbeltruc ondanks oplettende buurjongen

Politie

BREDA - In de wijk Heuvel is een 85-jarige vrouw vrijdagmiddag rond uur 15.30 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee vrouwen wisten de woning van de Bredase binnen te komen en namen haar bankpas mee.

Twee Oost-Europees uitziende vrouwen (rond 45 jaar en 20 jaar) hebben de benadeelde vermoedelijk tijdens het boodschappen doen gevolgd. Bij haar woning spreken ze haar aan en met de smoes dat een van hen gebruik wil maken van het toilet, dringen ze de woning in. Hierna vertrekken ze en gaat het slachtoffer opnieuw boodschappen doen.

"Een zeer alerte buurjongen ziet de twee vrouwen bij de buurvrouw voor de deur en hij vertrouwt het niet", meldt de politie zaterdagmiddag. "Hij seint zijn moeder in en ze gaan in een winkelcentrum op zoek naar de buurvrouw. De benadeelde komt er dan achter dat haar pinpas weggenomen is. Inmiddels is er al geld van haar rekening ontvreemd."

De gewaarschuwde agenten starten meteen een onderzoek en hebben getuigenverklaringen opgenomen en een sporenonderzoek in de woning gedaan. De politie gaat na of er mogelijk camerabeelden zijn waarop de verdachten te zien zijn.