Met een explosief is maandagmorgen rond 3.30 uur veel schade aangericht bij een woning aan de Elzenbroek.
Met een explosief is maandagmorgen rond 3.30 uur veel schade aangericht bij een woning aan de Elzenbroek. Perry Roovers /SQ Vision

Paniektelefoontjes na explosie Elzenbroek in beeld (foto's + update)

Politie

BREDA - De explosie van wat vermoedelijk een handgranaat is geweest bij woning aan de Elzenbroek in de Haagse Beemden, heeft flink wat schade veroorzaakt.

De ruit van de betreffende woning zit vol gaten en ook auto's die voor de deur stonden geparkeerd zijn beschadigd. Bij de explosie, die rond half vier maandagmorgen plaatsvond, raakte niemand gewond. De bewoners zijn veilig uit de woning kunnen komen, meldde de politie. 

De explosie was tot in de wijde omtrek te horen.  De politie kreeg naar eigen zeggen rond half vier maandagmorgen verschillende paniektelefoontjes binnen vanuit de Elzenbroek. Hulpdiensten spoedden zich naar de straat. "Ze troffen daar verschillende woningen aan met schade en ook verschillende vernielde auto’s. In een woning, waar de schade het ergst was trof de politie een gezin aan dat snel uit huis gehaald werd."

Bomspecialisten van de politie wisten te vertellen dat er inderdaad een explosief was afgegaan. De straat werd afgezet in verband met een groot politieonderzoek wat opgestart werd. De politie heeft verschillende buurtbewoners gesproken. "Die uitten hun zorgen over het incident in hun wijk. Daar is alle begrip voor en de politie zet alles in om dit misdrijf op te lossen", laat de politie maandagmorgen weten.

Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding is. De politie zoekt mensen die tips hebben of die iets gezien hebben. Gedurende de vroege ochtend werd de straat al onderzocht met explosievenverkenner. De straat werd daarvoor afgezet.