De Bredase binnenstad is dezer dagen feestelijk verlicht.
De Bredase binnenstad is dezer dagen feestelijk verlicht. Wijnand Nijs

Politie zoekt naar daders mishandeling drie mannen

Politie mishandeling

BREDA - De politie heeft maandag een opsporinsgbericht verspreid waarin ze duidelijk maakt op zoek te zijn naar mensen die in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart getuige zijn geweest van een geweldsincident. Drie mannen, twee inwoners van Breda van 48 en 52 jaar oud en een 38-jarige man uit Middelburg, waren die nacht het slachtoffer van openlijk geweldpleging.

Het drietal was zaterdagavond 18 maart uit geweest in het centrum van Breda en liep rond 02.00 uur via de Grote Markt en de Sint Janstraat in de richting van de Vlaszak. "In de Sint Janstraat wilden ze een groep van vier mensen, twee mannen en twee vrouwen, passeren.  Om nog onbekende reden sloegen de mannen uit het groepje van vier de drie passerende mannen", aldus de politie.

De 48-jarige man uit Breda hield hieraan onder andere verwondingen aan zijn gezicht en een hersenschudding over. De 52-jarige Bredanaar liep onder andere een gekneusd jukbeen op. De 38-jarige man uit Middelburg raakte gewond aan onder andere zijn neus en een knie. Alle drie de mannen moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Ze hebben aangifte gedaan van mishandeling of openlijke geweldpleging.

De politie onderzoekt het geweld en roept de verdachten op zich te melden. Ook is de politie op zoek naar getuigen van de mishandeling en naar mensen die de groep van vier die avond of die nacht hebben gezien. "Van de vrouwen hebben we geen goed signalement, de mannen zijn beide tussen de 20 en 30 jaar oud en ongeveer 1.75m-1.80m lang. De ene man is wat forser van postuur dan de ander. Beide mannen hadden zwart of heel donkergekleurd haar. De ene man droeg een korte, lichtkleurige jas, de ander een korte, zwarte, glimmende jas."