foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Bredanaar (31) aangehouden voor poging tot liquidatie

Politie

BREDA/DEN HAAG/PIJNACKER - Er zijn drie mannen aangehouden uit Pijnacker, Breda en Den Haag op verdenking van een mislukte liquidatie van een 40-jarige Hagenaar.

De drie aangehouden verdachten zijn een 34- jarige man uit Pijnacker, een 51- jarige man uit Den Haag en een 31- jarige man uit Breda. Een team van de Dienst Regionale Recherche van de politie-eenheid Den Haag heeft dinsdag 11 april rond 06.00 uur de President en de Sergeant at Arms van No Surrender West Coast en de derde verdachte aangehouden. Op de woon- en verblijfsadressen van de mannen en op drie andere locaties is onder leiding van een rechter commissaris naar bewijsmateriaal gezocht.

De Hagenaar werd maandagmiddag 7 november 2016 neergestoken aan de Tinstraat in Ridderkerk. Tijdens het onderzoek naar de steekpartij werd in het pand gelegen aan de Tinstraat in Ridderkerk een illegaal laboratorium aangetroffen. Dit laboratorium werd gebruikt voor het produceren van illegale medicatie en anabolen steroïden.

De politie doet verder onderzoek naar de link tussen het aangetroffen laboratorium en de steekpartij. De twee verdachten, die lid zijn van de motorclub No Surrender chapter West Coast en ook de derde verdachte worden verdacht van hun betrokkenheid bij dit laboratorium. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.