Afbeelding
Gemeente Breda

Bredase flitspalen leveren staatskas zeven ton op

Politie

BREDA - De digitale flitspalen op de noordelijke rondweg hebben vorig jaar gemiddeld elk uur van de dag een automobilist op de gevoelige plaat vastgelegd. Deze 9.257 verkeersovertredingen hebben de staatskas ruim zeven ton opgeleverd.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). De flitspaal aan de Crogtdijk, ter hoogte van de Intratuin, incasseerde vorig jaar het meeste geld. Meer dan de helft van alle boetes is door deze flitspaal uitgeschreven. De 4.612 snelheidsovertredingen hebben ruim een kwart miljoen euro in het laatje gebracht. Tevens zijn bij dit verkeerslicht 160 automobilisten door rood gereden, goed voor 36.800 euro.

In vergelijking met 2015 is het aantal boetes bij deze flitspaal flink toegenomen. In dat jaar zijn slechts 135 boetes uitgedeeld. Ook op landelijk niveau is het totaal aantal verkeersovertredingen toegenomen. In 2015 zijn bijna 8 miljoen verkeersovertredingen geregistreerd. Het jaar daarna is dit aantal toegenomen tot bijna 9,5 miljoen.

De andere drie digitale palen, bij het kruispunt met de Backer en Ruebweg en de Emerparklaan, flitsen minder automobilisten. Het totale boetebedrag van de vier flitspalen komt uit op 710.823 euro.