Afbeelding
Tessa van Nederkassel

Ergernis over rommel Epelenberg, gemeente grijpt in na klachten

Algemeen

BREDA - Een grote berg rommel zorgde woensdagmorgen bij de flats aan de Epelenberg voor verbazing. De flats worden verbouwd, reden voor bewoners om hun inboedel op straat te gooien.

“Er vinden renovatiewerkzaamheden plaats in de flats aan de Epelenberg, wat tijdelijke opslag van materialen en dergelijke met zich meebrengt. Blijkbaar is dit ook aanleiding voor mensen om illegaal huishoudelijk afval en grofvuil te dumpen. Met als gevolg de grote puinhoop en overlast”, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Bewoonster van de flat, Tessa van Nederkassel vertelt dat bewoners hun flats leeg moesten maken. “Er werd van alles neergezet: Koelkasten, bankstellen, badkuipen, toiletten, kleding en speelgoed.”

In januari begon de bouw, twee weken later werd de rommel opgeruimd. De tweede flat is nu aan de beurt en weer ontstond er rotzooi. In samenspraak met WonenBreburg heeft de gemeente woensdag het puin geruimd.

De gemeente is met WonenBreburg aan de slag om de herkomst van het afval te traceren om de vervuilers aan te spreken. “Daarnaast zijn wij in overleg met betrokken partijen hoe we dit kunnen voorkomen in de toekomst. Zodat Epelenberg ook tijdens  de renovatie een prettige schone buurt is en om te wonen”, aldus de woordvoerder.