Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs
Koningsdag

Feestdagen in de lente: Winkels wel of niet open?

BREDA - In de lente barst het van de feestdagen, maar gaan de winkels in Breda die dagen ook open? Het ondernemersfonds Breda heeft een enquête uitgezet onder bedrijven in de binnenstad om te kijken of er een advies gegeven kan worden voor koopkomenten in het voorjaar.  


De enquête is ingevuld door 217 bedrijven. Het centrum is verdeeld in drie gebieden. Gebied één is de kern van het winkelgebied, de tweede is de Oostelijke binnenstad en de derde is Oranje Zuid. In andere gebieden waren er te weinig reacties om deze aan conclusies te verbinden.

De conclusie: Op eerste paasdag zijn de winkels gesloten. In de kern van het winkelgebied zegt 71 procent van de ondernemers tweede paasdag open te gaan. In de oostelijke binnenstad en Oranje Zuid is dat 26 procent. “Ondernemers gaan open als ze dat zelf willen. Wij proberen zoveel mogelijk te promoten dat de winkels opengaan op dit soort dagen. Bezoekers kunnen kijken of ze dat genoeg vinden”, vertelt centrummanager, Koert Vermeulen.

Op Koningsdag gaat 53 procent van de winkels in alle gebieden open, op Hemelvaartsdag 65 procent en tweede pinksterdag 43 procent. De kern van het winkelgebied heeft bij alle feestdagen het hoogste percentage van het aantal winkels die openen.

Ook de Barones is op alle vier de dagen geopend. Het ondernemersfonds adviseert winkels open te zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur of 17.30 uur. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief