Peter Visser

NAC geeft Eindhoven alsnog punt mee

BREDA -NAC is er weer niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. Tegen FC Eindhoven stond het tien minuten voor tijd met 3-1 voor, maar gaf het twee van de drie  punten nog weg.

Bekijk foto's van NAC-Eindhoven

In een zonovergoten Rat Verleghstadion zagen meer dan 13.000 bezoekers die NAC verkozen boven een paasbezoek aan de familie de Bredanaars op voorsprong komen. Na slecht uitverdedigen kreeg Mounir El Allouchi de bal voor zijn voeten. Die schoot hard en laag de 1-0 binnen.

Lang kon het publiek niet genieten van de voorsprong, want na een half uur spelen stond de 1-1 al op het scorebord. Rai Vloet haalde hard uit van buiten de zestien en zag zijn inzet in de verre hoek binnen zweven.

Het restant van de eerste helft was verder een echte zondagmiddag wedstrijd. Het tempo lag laag en beide ploegen leken tevreden met de ruststand.

Na de pauze was er een feller NAC te zien dan in de eerste helft. De mannen van trainer Stijn Vreven zaten er kort op en speelden met meer drang naar voren. Na een uur voetballen werd die inzet beloond: Cyriel Dessers worstelde zich los van zijn man en schoot de 2-1 binnen. Niet veel later mocht de Belgische spits vanaf elf meter aanleggen voor een strafschop en werd het 3-1.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor NAC, maar tien minuten voor tijd kreeg FC Eindhoven ook een penalty en werd het 3-2. De Bredanaars leken compleet van slag en gaven de controle volledig uit handen. Nog geen vijf minuten na de penalty was het Vloet die zijn tweede maakte en zo de eindstand van 3-3 op het scorebord bracht.

De spelers en supporters maakten een teleurgestelde, maar ook gelaten indruk na afloop. Na de geweldige reeks van vier wedstrijden, moest er nu drie keer op rij een bittere pil geslikt worden en staat de club op een virtueel achtste plaats.