Logo bredavandaag.nl
Nathalie Pagie in haar 'Paradijsvogels' rok
Nathalie Pagie in haar 'Paradijsvogels' rok

Nieuw boek Nathalie Pagie: ‘Fulltime schrijven is gewoon het allerleukste’

BREDA - Het nieuwe boek ‘Casa Familia’ van de Bredase schrijfster Nathalie Pagie, ligt sinds deze week in de winkel. Pagie is sinds november fulltime schrijfster en ‘Casa Familia’ is het tweede deel in de reeks van thrillers.


In 2015 kwam het eerste deel van de reeks uit: ‘Paradijsvogels’. Twee journalisten spelen de hoofdrol in de boeken. Niet raar, want zelf was ze ook enige tijd werkzaam als verslaggever. “Een boek houd ik het liefst dicht bij mezelf, ik weet hoe het gaat op een redactie dus vandaar dat ik voor journalisten als hoofdrol koos.”

Het boek speelt zich af voor de helft in de Ardennen en de andere helft aan de Spaanse kust. “Ik kies bewust plaatsen waar ik zelf geweest ben. Ik weet dan hoe het er uitziet en wat de sfeer is. Het verhaal is natuurlijk wel zelf verzonnen en aan het einde vallen de puzzelstukjes in elkaar. Het is een heerlijk boek om mee op vakantie te nemen.”

Ieder boek heeft een nieuw verhaal, maar de verhaallijnen over het privéleven van de personages loopt door. “Je hoeft de boeken niet achter elkaar volgend te lezen, maar het is wel leuk om mee te leven met hun leven”, denkt de schrijfster. Inmiddels is ze bezig met het derde boek van de serie. “Eind dit jaar moet de eerste versie af zijn en volgend jaar april hoop ik dat het boek ook in de winkel ligt.”

Pagie vertelt dat ze niet had gedacht fulltime te gaan schrijven na haar eerste boek in 2013. “De droom ging op een gegeven moment meer leven. Het is gewoon het allerleukste en tof dat ik mijn tijd hieraan mag besteden.”

Dit jaar ging Pagie voor de derde keer naar het boekenbal, het leukste jaar volgens haar. “Heel toevallig was de dresscode: paradijsvogel. Dat is de titel van het eerste boek van de serie. Een vriend maakte een rok met foto’s van de omslag van het boek. Die rok hangt nu in de etalage van boekhandel Van Kemenade & Hollaers.”

In die boekwinkel is op donderdag 20 april om 19.00 uur ook de feestelijke presentatie van het boek.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief