Logo bredavandaag.nl
De veranderende skyline van Breda, april 2017.
De veranderende skyline van Breda, april 2017. (Theo Herrings)

De skyline van Breda verandert voorgoed (foto’s)

BREDA - De nieuwe skyline van Breda krijgt vorm. Op de hoek van de Stationslaan en de Belcrumweg torent het nieuwe gerechtsgebouw al hoog boven de aanpalende gebouwen uit.


Desondanks is een jaar na de start van de bouw de maximale hoogte van 66 meter nog niet bereikt. Fotograaf Theo Herrings schoot deze serie vanaf Charles Stulemeijerbrug aan de Backer en Ruebweg en vanaf de Markkade.

Op de foto’s is goed te zien dat Breda voor eeuwig een andere aanblik krijgt. Naast de spits van de Grote Kerk, ook straks nog het hoogste punt van de stad, wordt het moderne gerechtsgebouw een van de nieuwe herkenningspunten van Breda.

De oplevering van het totale pand, waarin naast de nieuwe rechtbank ook het Openbaar Ministerie en de Raad voor Kinderbescherming komen,  staat gepland voor eind maart 2018.

De drie delen de verschillende ingangen, parkeergarage onder het naastgelegen park, het bedrijfsrestaurant en de ontvangsthal. Rechtbank en Openbaar Ministerie houden hun eigen zittingszalen. Het gebouw wordt gemaakt van beton, dat natuursteen bevat.

De hoofdentree ligt richting kruispunt Stationslaan - Belcrumweg, waar een fontein met een eilandje erin komt.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief