De finales van Breda Future 2014. foto Jorgen Janssens
De finales van Breda Future 2014. foto Jorgen Janssens

Jubileumeditie Breda Future+ in festivalstijl

Sport

BREDA - Proftennistoernooi Breda Future+ bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd. Dit jaar vindt er een speciale editie plaats, waarin tennistoernooi en festival gecombineerd worden. Bovendien spreekt de organisatie de ambitie uit om door te groeien naar een ATP Challenge-toernooi voor mannen in 2018.

Negen dagen lang is er live muziek, standjes met variatie van food & drinks en toptennis. “Wij waren het jubileum aan het organiseren en uiteindelijk werd het steeds meer een festival. Het is heel tof, want de combinatie festival en tennis wordt nooit samen gedaan. Je kunt dus speciaal voor tennis gaan, voor het festival of voor beide evenementen. Het is een nieuwe stijl met de look en feel van een echt festival”, aldus Mike van Velzen van Breda Future+.

De bijbehorende tennishal werd in het verleden gebruikt voor driegangen diners. “Dat was zakelijk, nu wordt het een binnentuin waar workshops gegeven worden, cabaretvoorstellingen zijn en is het ook een mooie locatie als het slecht weer is”, vertelt Van Velzen.

Ook sportief gezien gooit het toernooi het over een andere boeg. De focus wordt verlegd naar een toernooi alleen voor heren. Volgens Van Velzen heeft dit te maken met de langetermijnplanning. “In 2018 willen wij graag een ATP Challenge worden. Dit toernooi heeft meer prijzengeld en sterkere spelers richting de top 100 in de tenniswereld.”

Ieder jaar staan er bekende namen uit de tenniswereld op het tennisevenement. “Het is nog niet bekend wie er dit jaar komen, maar meestal komen er tennissers die tussen de top 200 en 350 van de wereld zijn”, vertelt Van Velzen.

Breda Future+ vindt plaats van 24 juni tot en met 2 juli en is gratis toegankelijk.