Afbeelding
Amber Janssen

Tijdelijke ‘kunsthal’ op voorplein voormalige Breda’s Museum

Cultuur

BREDA - De organisatie van ART Breda is begonnen met de opbouw van de beurs. Dit jaar vindt de Kunst & Antiekbeurs van 7 tot en met 14 mei plaats in het pand van het voormalig Breda’s Museum en het terrein rondom het pand.

De organisatie heeft als alternatief voor Breepark voor de locatie aan de Parade gekozen. Afgelopen jaren werd ART Breda in een tijdelijke hal op het Chasséveld gehouden. Maar het opbouwen, inrichten, beveiligen en verwarmen van de hal zorgden voor een fikse kostenpost. Dit zorgde ook voor een wekenlange bezetting van het Chasséveld.

Bij het voormalig Breda’s Museum komen drie verschillende tenten. Er wordt een tent geplaatst over de kuil voor het voormalig museum aan de Parade, een smalle tent parallel aan de gevel en er komt een tent op de binnenplaats.

Werklui zijn deze maandagmorgen begonnen met het plaatsen van stalen balken over de kuil en langs de gevel van het museum staan stapels met materiaal waarmee de vloer gelegd kan worden.

Volgens de woordvoerder wordt de vergunning vandaag of morgen verleend. “Om op tijd klaar te zijn, zijn de organisatoren alvast gestart met de voorbereidingen. Dit mogen ze doen op eigen risico”, aldus de woordvoerder.

De opbouw duurt nog de rest van de week. Op 3 en 4 mei komen de exposanten met hun waren. Daarna is er op 5 mei de keuring en op 6 mei de opening. ART Breda is van 7 tot en met 14 mei en kaarten zijn verkrijgbaar via www.artbreda.nl.