Koningsdag 2015 in de binnenstad in 't Valkenberg aan het begin van de middag.
Koningsdag 2015 in de binnenstad in 't Valkenberg aan het begin van de middag. Stadsfotograaf Breda

Wat is er wel te doen in de binnenstad van Breda op Koningsdag?

Cultuur evenementen

BREDA -  Het grote buitenfeest in de binnenstad wordt afgeblazen, maar wat is er wel te doen. Een greep van het aanbod wat er wel wordt georganiseerd.

De meeste horeca hadden alles geregeld voor het buitenfeest, de plannen moesten dus omgegooid worden toen dat niet doorging.  Egon van Gennip, van café de Bruine Pij had hetzelfde probleem. “Ik heb de buiten plannen omgegooid en ben nu bezig met het organiseren van een groot binnen feest met diverse dj’s. Ook is ons terras gewoon open.”

Dat geldt voor de meeste horeca in de binnenstad. Zo kleurt de binnentuin van Parc Breda oranje. Daar is er vanaf 14.00 uur een oranjefeest. In café de Bommel treedt de band Never Mind the Neighbours op vanaf 18.00 uur. Ook in de Halstraat: Venise bar bestaat 50 jaar.

Hotel Nassau tovert het Franciscanessenplein van 13.00 uur tot 22.00 uur om tot Salsaplein. Bij slecht weer wordt het evenement verplaatst naar de kapel van Hotel Nassau en bij aanhoudend slecht weer vindt het plaats in de Grott.

Iedere ondernemer vult het Koningsdagfeest op zijn manier in. Bij Satehut Breda vindt het HUT festival plaats. Een festival aan het water, met feelgood tunes en genieten van saté. Café De Kapitein is op Koningsdag open van 12.00 uur tot 4.00 uur ‘s nachts, dus 16 uur lang feest.

Veel cafés hebben bands en dj’s. Vanaf 20.00 uur komen Hit The Decks With Dr. Moon & EZD optreden in DOK 19. 100% Katoen treedt op in Café de Mot vanaf 21.30 uur.

En zoals ieder jaar is er in stadspark Valkenberg een vrijmarkt voor kinderen. Kinderen tot ongeveer 17 jaar mogen dingen aanbieden of verkopen in het park. Een vrijmarkt is er ook bij Belcrum Beach. Tussen 10 en 18 uur kun je aan de Veilingkade schuifelen langs stands, kleedjes en kofferbakken om te zien of er nog iets van je gading bij zit.