Waterglijbaan scouting Ginneken. foto Ginneken
Waterglijbaan scouting Ginneken. foto Ginneken

Scouting Sint Joris ontvangt als eerste van Nederland keurmerk

Algemeen

BREDA - Scouting Sint Joris uit Breda heeft 22 april als eerste scoutingvereniging van Nederland het keurmerk Goed Geregeld behaald.

Het keurmerk wordt toegekend aan vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen die voldoen aan de kwaliteitscriteria van de NOV, de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk.

Om het keurmerk te behalen, hebben de vrijwilligers van Scouting Sint Joris zichzelf een spiegel voorgehouden. Alle facetten van het vrijwilligerswerk binnen hun vereniging zijn middels een zelfscan bekeken. Onder begeleiding van Breda Actief hebben zij deze procedure doorlopen.

Groepsvoorzitter Renée Bisschop is trots. “Het keurmerk geeft ons nog meer vertrouwen in wat we al aan het doen waren. Ik kan het iedere scoutinggroep of organisatie aanraden om hiermee aan de slag te gaan en vanuit verschillende invalshoeken kritisch naar je vereniging te kijken. De komende jaren willen we werk maken van de verbeterpunten die we hebben meegekregen”, aldus Bisschop in het persbericht.

De uitreiking van het keurmerk vond plaats op de naamdag van de heilige Sint Joris. Een jaarlijks terugkerende feestdag voor alle leden van de vereniging met uitdagende activiteiten. De overhandiging van het keurmerk vond plaats in het bijzijn van wethouder Miriam Haagh en een vertegenwoordiger van de NOV en Scouting Nederland.