Logo bredavandaag.nl
Paul van der Blom

Op een klassieke fiets en strak in het pak door Breda: The Tweed Ride

BREDA - Na zeer succesvolle eerdere edities in Rotterdam met uitstapjes naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam, is zondag 28 mei de Bredase editie van The Tweed Ride.


De Tweede Ride is een fietstocht van waarin een bonte stoet van goedgeklede en vaak besnorde mannen en wel zeer elegante dames op de fiets door de Parel van het Zuiden trekken. De tocht vertrekt om 13.00 uur vanaf KAMU aan de Boschstraat 31 om vervolgens rond 17.00 uur te eindigen bij het T-huis in het Valkenberg

De Tweed Ride ontstond in 2009 op Savile Row in London, het hart van de klassieke herenmode en het thuis van de beste tailors ter wereld. Liefde voor het kleermakersvak, de mooiste tweeds en vaak passende oude fietsen en parafernalia zorgden voor een gemêleerd gezelschap dat zich al theedrinkend door de stad begaf. Inmiddels worden overal ter wereld soortgelijke ‘rides’ en ‘runs’ georganiseerd. “En uiteraard kan Breda daarbij niet achterblijven”, aldus de organisatoren Peter Jeucken en Paul van der Blom.

De fietstocht trekt naar verwachting veel bekijks: een peloton van ongeveer 100 dames en heren fietst via de binnenstad en het Ginneken naar de lunchplek bij eetcafé De Zeven Heuveltjes aan de Galderseweg 27, waar men zich tegoed doet aan ‘cucumber sandwiches’ en ‘tea and scones’, onder begeleiding van authentieke klanken van een oude slingergrammofoon.

Na afloop van de Bredase Tweed Ride worden bij het T Huis in het Valkenberg verschillende prijzen uitgedeeld in meerdere categorieën: voor de mooiste tweed outfit, de origineelste oude fiets, de meest glimmende schoenen of de best verzorgde ‘handle bar moustache’!

Meer informatie en belangstellenden die deel willen nemen kunnen dan doen via de website: www.tweedride.nlFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief