Afbeelding
Yvonne Keulaars

Belgen bezetten binnenstad van Breda

Nieuws

BREDA - Belgische kentekenplaten en Vlaamse accenten. Het is weer Belgendag, zoals het in de Bredase volksmond heet. Onze zuiderburen hebben een nationale feestdag en brengen op hun vrije dag een bezoekje aan Breda.

De Dag van de Arbeid staat bekend als een dag waarop veel Belgen naar onze binnenstad komen om te winkelen. Meneer en mevrouw Rogé zijn vanuit Oud-Turnhout afgereisd naar Breda. In The Tosti Club komen ze bij van hun fietstocht. “We hebben de auto buiten de stad geparkeerd en zijn langs de Mark gefietst. Nu wat eten en dan gaan we nog even winkelen”, vertelt het paar.  

In de Ginnekenstraat loopt mevrouw Sonck (53) met haar man hun nieuwe aankopen te bekijken. Ze haalt een Rituals-pakket uit haar tas. “In Breda zijn veel leuke winkels. In België is vandaag niks open, dus leek het ons leuk om naar Breda te komen. Het is een keer iets anders”, vertelt de vrouw enthousiast. “Ik vind het ook gezelliger en minder druk dan bij ons.”

De 15-jarige Izaïa staat samen met haar vriendin Jolien (16) hoedjes te passen in de H&M. “Het was voor ons een uurtje rijden, dus dat is best dichtbij”, aldus de Belgen. Ook zij zijn te spreken over de Bredase binnenstad. “We hebben veel gezellige restaurantjes gezien.”

Een medewerker van de H&M laat weten dat het te merken is dat België vandaag een nationale feestdag heeft. “We merken dat de Belgen massaal in onze winkel aanwezig zijn”, aldus de medewerker.