Afbeelding
Perry Roovers/SQ Vision

Gewonden aanrijding Bavel wilden 16-jarige jongen beroven

Politie ongeval

BAVEL - De twee gewonden van het ongeval op de kruising van de Tervoortseweg en de Dorstseweg worden verdacht van een straatroofpoging. Ze zijn in het ziekenhuis aangehouden, aldus de politie.

Het gaat om een 19-jarige Waalwijker en een 16-jarige jongen uit Bavel. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de gewonden als verdachten konden worden aangemerkt voor een straatroofpoging. Deze vond kort voor het ongeval plaats.

Het slachtoffer van de poging tot straatroof is een jongen (16) uit Bavel. Hij deed aangifte. De 16-jarige verklaarde dat hij met zijn mobiel in zijn handen over de Dorstseweg fietste in de richting van Dorst. Een auto sneed hem af, waardoor hij met zijn fiets in de berm terecht kwam. De medepassagier stapte uit de auto en liep dreigend op de jongen af. Hij had mogelijk een mes in zijn handen.

Het 16-jarige slachtoffer sloeg op de vlucht en rende een tuin in. Hij verklaarde dat hij daarna de auto met veel lawaai hoorde wegrijden. Daarna is de bestuurder van het voertuig mogelijk de macht over het stuur verloren op de kruising van de Tervoortseweg en de Dorstseweg. Hij is uit de bocht gevlogen en tegen een boom beland. 

De twee inzittenden van het voertuig zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachten zijn daar na behandeling door de politie aangehouden. De auto is in beslag genomen. In de omgeving van het ongeval heeft de politie goederen veilig gesteld die mogelijk uit de auto zijn gegooid.

foto's Perry Roovers/SQ Vision