Afbeelding

Natuurpoort Landgoed Wolfslaar opent deuren voor publiek

Algemeen

BREDA - Luisteren naar muziek, schapenscheren en sporten in het zwembad. Natuurpoort op Landgoed Wolfslaar opent zondag 7 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur haar deuren voor het publiek.

Verspreid over het hele landgoed is vanalles te beleven. De bezoekers worden voorzien van muziek door singer songwriters, Compagnons de la Chanson, de Nieuwe Veste met zijn senioren orkest, Harmonie Concordia, SONG uit Nieuw Ginneken en het BOVINI-kwartet.

De organisator van de publieksdag, Jac Kriens, is enthousiast. “Niet iedereen komt zomaar in het landhuis, omdat het een Michelin restaurant is. Maar deze zondag kan iedereen een kop koffie komen drinken en een kijkje nemen”, aldus Kriens.

Op de manege bij het landgoed zijn demonstraties dressuurrijden, hindernisspringen en Westernrijden. “Het landgoed is ook een ideaal vertrekpunt voor fietsers of wandelaars”, voegt Kriens toe. “En het voorjaar is goed te zien in de Engelse tuin, de Warmoezerij en de Natuurtuin van Landgoed Wolfslaar.”

In het zwembad en op de groene weiden zijn ook verschillende activiteiten. Zo kun je meedoen aan beachvolleybal en een bootcamp. Het zwembad is deze dag gratis toegankelijk.

Kriens vindt het jammer dat het landgoed voor veel Bredanaars onbekend terrein is. “De boerderij en het zwembad zijn bekend, maar de rest vaak niet. Door deze publieksdag willen wij het landgoed meer bekendheid geven en ervoor zorgen dat het de allure terug krijgt die het landgoed had.”