Afbeelding
Tie Schellekens

Breda Sousafoon oefent in het NAC-stadion

Cultuur

BREDA - De generale repetitie van ‘Breda Sousafoon’ vindt plaats in het Rat Verlegh Stadion. De Parel van het Zuiden heeft het stadion beschikbaar gesteld aan de muzikanten.

De organisatie verwacht meer sousafonisten dan bij de vorige repetitie in Zaal Vianden, waar 58 muzikanten kwamen opdagen. “En dan wordt het moeilijk voor de dirigent om zichtbaar te blijven”, aldus Tie Schellekens namens de organisatie. “Dirigent Hans Bloemen kan nu onderaan de tribune van de B-side staan.”

De sousafonisten spelen zaterdag 20 mei om 13.45 uur op het Spanjaardsgat Festival. Het optreden staat in het teken van de historische band van Breda met John Philip Sousa, de naamgever van de sousafoon.

Het eerbetoon komt voort uit een plan van Harmonie Concordia uit Breda. De harmonie staat op 20 mei op het Spanjaardsgat Festival vanwege haar 140-jarig bestaan. In totaal hebben 150 sousafonisten vanuit heel Nederland zich aangemeld voor het sousaconcert.

De uitbreiding naar het NAC-stadion biedt ook de mogelijkheid om de choreografie van de parade door de historische binnenstad te repeteren. Vanuit de Grote Kerk trekt de stoet richting het ponton op het water van het Spanjaardsgat.

De generale repetitie op zaterdag 13 mei duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur. Ook niet-muzikanten mogen de bijzondere bijeenkomst bijwonen.