Afbeelding

NAC wint in Almere. Volendam eerste horde op weg naar Eredivisie

NAC

ALMERE – NAC is er in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van de play-offs. In en tegen Almere werd het 0-2 voor de Bredanaars. De eerste horde op weg naar de eredivisie is nu Volendam.

Een gunstiger scenario voor NAC was er niet denkbaar vrijdagavond. Na 45 minuten voetballen stond het zelf met 0-2 voor in Almere, terwijl directe concurrent FC Volendam met diezelfde cijfers achterstond tegen Fortuna Sittard.

De 0-1 voor NAC kwam uit de lucht vallen na onoplettendheid van Almere City. Thomas Agyepong profiteerde daarvan en krulde de bal via de paal binnen. NAC voetbalde met vlagen goed combinatievoetbal, maar creëerde geen uitgespeelde kansen. Uiteindelijk was het Giovanni Korte, de kleinste man van het veld, die de 0-2 met een kopbal maakte en NAC comfortabel de kleedkamer in hielp.

Na rust oogde Almere City een stuk feller dan in de eerste helft. NAC had daar de eerste tien minuten zichtbaar moeite mee, maar kreeg daarna weer meer grip op de wedstrijd. De Bredanaars gingen op zoek naar de derde en beslissende treffer, wat de wedstrijd meer opengooide en dus aantrekkelijk om naar te kijken.

Cyriel Dessers zorgde bijna voor die beslissende treffer, maar zag zijn spectaculaire omhaal aan de verkeerde kant van de paal eindigen. NAC liet zich steeds verder inzakken en liet Almere aan de bal. Die probeerde van alles, maar waren te slordig in de eindfase.

Ook op het veld veranderde de uitslag niet meer en dat betekent dat NAC definitief mag aantreden in de tweede ronde van de strijd om promotie. Het treft daarin Volendam. Omdat die ploeg vrijdagavond verloor, eindigde NAC boven de Volendammers en speelt het de eerste wedstrijd uit. Op donderdag 18 mei reist NAC af naar Noord-Holland. Op zondag 21 mei wordt de return gespeeld in het Rat Verlegh Stadion.