Afbeelding
Wijnand Nijs

BredaPhoto zet in 2018 wetenschap, technologie en de mens centraal

Cultuur

BREDA - De achtste editie van BredaPhoto vindt plaats van 5 september tot en met 21 oktober 2018. Het thema ‘TO INFINITY AND BEYOND’ zet wetenschap, technologie en hun impact op de mens centraal.

Het festival laat de fotografen hierin vrij in hun interpretatie. “De wetenschap en technologie hebben ons enerzijds goede dingen gebracht. Maar het heeft ook negatieve randen”, aldus woordvoerster Marianne Robben.

Tijdens BredaPhoto tonen ruim 70 fotografen uit de hele wereld hun visies binnen het thema. Het festival is afhankelijk van hoe de fotografen het thema interpreteren. “Fotografie is he´t medium om in beeld te brengen hoe technologische vooruitgang onze wereld ingrijpend verandert”, aldus de organisatie.   

Uit evaluatie blijkt dat het fotofestival vorig jaar naar schatting 80.000 unieke bezoekers heeft ontvangen. “We hopen volgend jaar de 100.000 bezoekers aan te tikken.” De expositieruimtes voor de nieuwe editie laten nog even op zich wachten. De organisatie is al wel in gesprek met STEK.

“We hebben de intentie om net als voorgaande edities het centrum als middelpunt te gebruiken”, vertelt Robben. “We gebruiken hierbij bijvoorbeeld STEK en de Faam als uitlopers. De Koepel is natuurlijk ook een prachtige locatie. Maar het festival is pas volgend jaar, dus het is nog moeilijk te overzien.”

Het tweejaarlijkse BredaPhoto vindt van 5 september tot en met 21 oktober 2018 plaats in Breda.