Logo bredavandaag.nl
Amber Janssen

Start eerste examens: Het OLV is er klaar voor

BREDA - Voor havo en vwo-leerlingen beginnen woensdagmiddag de examens. Op het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda zijn de voorbereidingen in volle gang.


Nog even en dan beginnen de leerlingen aan hun examen. Woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur is het examen scheikunde voor havo, terwijl vwo dan begint met Nederlands. Op het OLV zijn er dit jaar 292 examenkandidaten.

Kees Geerts, conrector op het OLV en eindverantwoordelijke voor het verloop van de examens, vertelt dat de middelbare school twee examenzalen heeft. “Wij hebben een ideale examenlocatie. Overlast is minimaal, omdat wij niet aan de straat zitten, maar tussen huizen in. Tevens zit de sportzaal, wat als een van de twee examenzalen is ingericht, 1,5 meter in de grond”, aldus Geerts.

De sportzaal staat al vol met tafels en stoelen. In de zaal staan geen ‘normale’ plastic klapstoelen, maar degelijke klapstoelen met een zacht zitvlak. Op dit moment worden de nummers van de tafels gecontroleerd. Op iedere tafel ligt papier, een woordenboek en een flesje water klaar. “Op onze school krijgen ze deze voorzieningen van de school. Het flesje water wordt ook neergezet om te voorkomen dat leerlingen blikjes meenemen of iets op het etiket schrijven”, aldus Geerts.

Aan de rechterkant van de zaal is een rij ingericht voor leerlingen met dyslexie. Zij mogen zelf kiezen of ze gebruik maken van een laptop. Geerts vertelt dat dit alleen bij Nederlands mag, examenkandidaten hebben dan recht op spellingscontrole.

Donderdag begint een deel van vmbo TL/GL leerlingen met beroepsgerichte vakken. Vmbo kader-basis start vrijdag met het examen Nederlands en examenkandidaten van vmbo basis beginnen maandag met Frans.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief