Afbeelding
Yvonne Keulaars

De Groene Vest en Week van Ons Water symbolisch geopend met groene gieter

Algemeen

BREDA - Wethouder Paul de Beer (D66) en deltacommissaris Wim Kuijken hebben vrijdagochtend de Week van Ons Water afgetrapt. Hiermee zijn ook de eerste werkzaamheden aan de ‘Groene’ Vest voltooid.

De twee mannen hebben de Week van Ons Water op symbolische wijze geopend. Met een gieter, gevuld door het drinkwatertappunt van BrabantWater, hebben De Beer en Kuijken een boom aan de Oude Vest water gegeven.

“We zijn tot gister nog druk bezig geweest”, laat De Beer weten. De Oude Vest is veranderd in een groene strook met houten picknicktafels, klassieke lantaarnpalen en een voetpad als projectie van de oude stadsmuur.

De parkeerplaatsen op het Kloosterplein hebben plaatsgemaakt voor meer groen. “We hebben geen cosmetisch groen toegevoegd, maar robuust gras”, vertelt de wethouder. Hij laat tevreden weten dat in Breda het groen steeds vaker wint van de steen.

“Klimaatbestendigheid is een belangrijk onderwerp. De stad wordt steeds warmer en er vallen meer regenbuien”, aldus de wethouder. Deltacommissaris Wim Kuijken benadrukt het belang van deze veranderende klimaatomstandigheden. “Het is handig om hierop aan te passen, want de extremen in het weer nemen snel toe.”

De Week van Ons Water vindt plaats van 12 tot en met 21 mei. De nationale week focust op schoon en gezond water.

Bekijk hier de foto's van de opening.?

foto's Yvonne Keulaars