Logo bredavandaag.nl
Davy van Loon

Beleef de binnenkant van de Grote Kerk in 360 graden

BREDA - Heb je altijd al wel eens de Grote Kerk van alle hoeken en gaten willen bekijken? Klik hier voor de unieke beelden.


Met de 360 graden virtual reality creatie lijkt het net of je midden in de Grote Kerk staat. Je loopt als het ware door de kerk heen. Bestudeer de details van het orgel, neem een kijkje in de preekstoel en aanschouw de historische schilderingen op het plafond. Je kunt zelf bepalen naar welke kant je beweegt door je muis of toetsenbord te gebruiken.

Maar wat gaat er vooraf aan zo’n 360 graden productie? Davy van Loon, directeur van Infinity technology & Finance, het bedrijf achter de video, legt het uit. “We gaan met een camerasysteem, een soort scanner op een statief, door de ruimte om alles vast te leggen. In totaal hebben zo’n 170 scans gemaakt om alles in kaart te kunnen brengen.”

Hij vindt de Grote Kerk een ‘markant gebouw’. “Er is veel leegstand in kerken, maar in Breda is dat niet zo. Breda geeft een mooie invulling aan de kerk. Ik vond het de moeite waard om deze kerk virtueel toegankelijk te maken voor mensen die er nog nooit zijn geweest. Zo kunnen we ze verleiden om eens in levende lijven de kerk te gaan aanschouwen”, concludeert Van Loon.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief